Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
Varumärken

Inget varumärken matchade din sökning
  • 8-str TAM10-WH i gruppen Musikinstrument / Gitarr / Elgitarr hos Order Music (254784)
Ibanez 254784 8-str TAM10-WH
Produktbeskrivning
TAM10 Tosin Abasi signaturTAM10 är en lite enklare version av TAM100.Samarbetet mellan Tosin och Ibanez har resulterat i en gitarr som tar 8-strängat ut ur mörkret och in i finrummet. Med en otroligt stilfull design och en helt annan bredd i tillgängliga ljudmöjligheter är den en gitarr som är mycket mer än att vara ett instrument endast för metalgitarrister.Gitarren är som Tosin själv, ett väsen som sträcker sig långt utanför ramarna för vad man kan göra med, och förvänta sig från, en gitarr. Med allt från sprilliga singlecoil ljud till blytunga humbucker ljud tillgängligt kan du känna dig trygg i att gitarren hänger med vilken musikalisk stig du än vandrar in på.Helt enkelt en gitarr som skulle passa vilken stil av musik du än spelar.Känner du att du vill bredda dina vyer är detta gitarren för dig.Halsen är en TAM8, en 5-delad lönn och valnöt konstruktion med Rosewood greppbräda.Profilmässigt är den samma som halsen på TAM100.Kroppen är en ganska ovanlig kombination av en quilted lönntopp på en lite tunnare basswood kropp. Det är ingen jätteskillnad i tjocklek, vanliga RG är 45mm och TAM100 är 40mm, men det är mycket nog att märkas i lägre vikt och en lite annan spelkänsla framsidan på gitarrer kommer marginellt närmare kroppen när man står upp och spelar. Basswood Lind vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt. Lönntoppen hjälper till att öppna upp toppen och attacken litegrann.Mickarna är specialdesignade DiMarzio Ionizer8 mickar, mickar framtagna för just denna gitarren och Tosin smak för bredd och valmöjligheter. Läs mer om mickarna på vår micksida.Spec:
- 5-delad Lönn/Valnöt TAM8 hals- 685.8/27 mensur- Rosewood greppbräda med off-set vita dot inlägg- Jumbo bandstavar- Basswood kropp, 40mm tjocklek- Gibraltar Standard II-8 stall- DiMarizo Ionizer8 halsmick passiv/Alnico- DiMarizo Ionizer8 mittmick passiv/Alnico- DiMarizo Ionizer8 stallmick passiv/Alnico- Black hardware- Hardcase Halsen:
Mensur:
658.8mm/27 Bredd vid sadeln:
55mmBredd vid sista band:
80mmTjocklek vid första band:
19mmTjocklek vi 12 band:
21mmRadius:
430mmR Gitarren kommer stämd 1E, 2B,3G,4D,5A,6E,7B,8E från fabrik, strängtjocklek är .010-.074 DAddario strängar.Mickarna är kopplade på en 5-läges switch med gemensam ton och volym.Det sitter även en liten switch en bit under stallet för att splitta coil tap stall och halsmick med.Lägena man kommer åt på switchen är.Coil tap av:
1 - Stallmick i serie*2 - Splittad* stallmick spolen närmast mitten + mittmick3 - Mittmick4 - Splittad halsmick spolen närmast halsen + mittmick5 - Halsmick i serieCoil tap på:
1 - Stallmick i serie spolen närmast mitten2 - Splittad* stallmick spolen närmast mitten + mittmick3 - Mittmick4 - Splittad halsmick spolen närmast halsen + mittmick5 - Halsmick i serie spolen närmast halsen * Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst. ** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil bara en aktiv spole. Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta ändå då den aktiva spolen på stall läge 2 eller halsmick läge 4 är kopplad i parallell med mittmicken.Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud. Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet.
11395 kr
Antal:
Finns i webblager
Lägg i kundvagn