Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
Varumärken

Inget varumärken matchade din sökning
  • AFJ85L-VSB i gruppen Musikinstrument / Gitarr / Elgitarr hos Order Music (252432)
Ibanez 252432 AFJ85L-VSB
Produktbeskrivning
Artcore är en serie extremt prisvärda full-hollow och semi-hollow gitarrer där kvalitén är häpnadsväckande bra. Det är gitarrer som helt ändrat synen på vad man kan förvänta sig att få för pengarna när man köper hollow gitarrer.

Det är gitarrer som är lika bra som en inkörsport till jazzburkarnas värld som till att vara en backup till klenodgitarren, eller huvudinstrument, för proffsgitarristen.

En gitarr man prismässigt vågar ta med ut på vägarna utan att tumma för mycket på instrument kvalitén.

Det är också perfekta gitarrer för den som primärt spelar solida elgitarrer men som vill ha en bra, men överkomlig, hollow gitarr i sin arsenal. Lättspelade, lätthanterliga och välbyggda instrument.  Alltså en gitarrserie som funkar lika bra till nybörjar som till fullblodsproffs, och alla där i mellan. I serien finns flera olika modeller med olika inriktning, utförande och utseende, från renodlade jazzmaskiner till rockabilly burkar till blues och rockgitarrer. Det finns mer påkostade och lyxiga modeller till enklare, utan krusiduller, modeller. Vad du än letar efter så kommer du att hitta det här.

 

AFJ85 är en av modellerna i Ibanez Artcore Jazz serie, gitarrer som är helt optimerade för att passa jazzgitarrister. Slipade D’Addario Jazz strängar från fabrik, medium small bandstavar och traditionellt utseende. Gitarren levereras med två olika stall, ett i trä för varm och traditionell jazz ton och ett i mässing för den som vill ha lite mer separation och tydlighet i tonen. 

Gitarren har en 3-delad mahogny/lönn set-in (limmad in i kroppen) Artcore hals, en medium tjock hals med en rund, C formad, profil. Perfekt både för solo och ackordspel. Halsen möter kroppen vid 14 band. Greppbrädan är rosewood med traditionella Pearl block inlägg och binding. 

Kroppen är helt hollow (ingen mittstock) och är byggd av en grantopp med flammig lönn i sidor och botten. En konstruktion som ger ett varmt och livfullt ljud med bra separation. Kroppen är 70mm tjock vi stränghålarens fäste. Mickarna är Ibanez ACH, en keramisk, medium het, mick som förstärker kroppen karaktär, värme och separation på ett bra sätt. Man kan lätt få till ett standard runt jazzleadljud utan att det blir luddigt och ofokuserat eller ett varmt kompljud utan att förlora tonseparation. Mickarna håller också ihop ljudet snyggt om man vill spela med överstyrda/distade ljud. Mickarna är kopplade på en 3-läges toggle switch och har separat volym och ton för varje mick. 

Spec 

- 3 delad Artcore mahogny/lönn set-in neck

- Granntopp, Flammig lönn sidor och botten

- Medium-S bandstavar

- ART-W wooden bridge med två olika överdelar, trä eller mässing

- VT06 tailpiece

- ACH1 halsmick

- ACH2 stallmick

- Sure Grip knoppar

- Guld hardware
5295 kr
Antal:
Finns i webblager
Lägg i kundvagn