Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
varumärken

Inget varumärken matchade din sökning
  • CMM1-IV i gruppen Musikinstrument / Gitarr / Elgitarr hos Order Music (251222)
Ibanez 251222 CMM1-IV
Produktbeskrivning
CMM1-IV Ivory Chris Miller signaturmodell. Chris Miller från You Me At Six var en av de första som började använda Roadcore, faktiskt redan innan den kom ut. När han blev tillfrågad om en signaturmodell valde han att utgå ifrån Roadcore konceptet men fyllde på med lite smakförändringar för att det skulle passa hans spelstil bättre.

Förutom visuella ändringar är mickarna byta till en splitbar humbucker i stallposition push/pull på tonkontrollen och en P90 i halsen singlecoil typ, inte hum-cancelling.Det visuella är något utöver det vanliga med sin elfenbenvita, lite vaniljkräm gulaktiga, kropp med matchande huvud. Otroligt mycket snyggare i verkligen än det ser ut på bild. Kombinerat med den mycket mörka Rosewood greppbrädan är den så att man vill slicka på den.

I grunden är gitarren en vanlig Roadcore med allt vad det innebär, gillar gitarrer med en mer traditionell look och spelkänsla än vad Ibanez normalt förknippas med. En klassisk, lite retro doftande, double cutaway design som har bindings både kring fram och baksida. Kroppen är byggd av lätta och resonanta mahogny bitar.Halsfästet är traditionell klack med stålplatta och fyra bultar utan någon modern avfasning för bästa överföring mellan kropp och hals för maximal ton och sustain.

Halsen är tjockare än vad Ibanez normalt gör och har en rund, C formad, halsprofil med en klar vintage känsla över sig. RC halsen är en 1 bitars lönnkonstruktion. Medium bandstavar på den lite rundare rosewood greppbrädan förstärker samma känsla. Skalan är 25.5 och en 240mmR radius.

Tight-Tune stallet kombinerat med string true body konstruktionen ger optimal överföring av stängvibrationer ner i kroppen samtidigt som det ger perfekta förutsättningar för att slippa att gitarren stämmer ur sig. Det låter bra och håller stämningen perfekt.

Sammantaget är det en gitarr som känns bra att spela på nästan vilken gitarrmodell man än är van vid sen tidigare. Den låter bra, spelar bra och passar både ljud och utseendemässigt in i många olika musiksammanhang. Den är alltså inte bunden till att vara en gitarr för någon specifikt stil av musik utan mer att bara vara en gitarr. Ta med den till vad som helst och den kommer att göra det jobb du förväntar dig, den följer snällt med åt vilket håll du än drar.

Fret: Medium frets
Fretboard: Rosewood w/White dot inlay
Neck: CMM 1pc Maple
Body: Mahogny
Bridge: Tight-Tune bridge
Neck Pickup: Std. SS-1 S
Bridge Pickup: Std. H H
Hardware: Chrome
4595 kr
Antal:
Finns i webblager
Lägg i kundvagn