Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
varumärken

Inget varumärken matchade din sökning

Musikinstrument / Bas / Basförstärkare

Basförstärkare är en förstärkare avsedd för användning med elbas som liknar elgitarrförstärkare men är designade för att även klara de lägre frekvenser som en elbas omfattar, vanligen ned till cirka 40Hz för en fyrsträngad elbas. Vissa elgitarrister har använt basförstärkare för att de varit mer optimerade för ett ljud med lägre tonomfång. Basförstärkare måste arbeta med större effekt eftersom örats ljudkänslighet blir lägre vid låga frekvenser. För samma upplevd ljudstyrka måste betydligt mycket mer effekt användas. Detta gör att större krav sätts på både förstärkardel och högtalare. Vissa förstärkare är dessutom fläktkylda. Basförstärkare kan likt elgitarrförstärkare vara av typ med förstärkare och högtalare i en låda, eller så kan förstärkare användas med en eller vanligen två högtalarlådor. Vi har basförstärkare från alla ledande märken på marknaden som t ex Fender, Ampeg, EBS, Markbass, med mera
COMBO 450 är en unik combo från danska TC Electronic. Förstärkaren ger 450 watt i 4 ohm (800+W peak) och är utrustad med  2 x 10" + 1" Eminence enheter vilket borde vara mer än nog för de flesta gig. COMBO 450 är väldigt kompakt och väger endast 26 kg. men det betyder inte att det har sparats på funktioner och läckra detaljer. Den alltid synliga, aktiva digitala tunern på frontpanelen gör att din racktuner eller tunerpedal känns pensionsmogen. Kabinettet är tillverkat i 18 mm slitstarkt plywood monterat med smart pull-up handtag samt hjul, som gör det lätt att transportera. Det finns tre presetknappar som fungerar på det lätta "bilradiosättet". Man behöver bara hålla en av presetknapparna inne i ett par sekunder så är det aktuella ljudet sparat och kan återskapas när som helst med ett kort tryck på samma knapp. Genialt för dem som använder flera basar i samma gig. Gör ett preset till tex. din passiva jazzbas och ett till din aktiva bandlösa med fem strängar, ett till kontrabasen osv. 
COMBO 450 har digital utgång som kan sända i både S/PDIF eller AES/EBU format, perfekt för hemmastudion. SpectraComp är en inbyggd 3-bands kompressor som förhindrar att det endast är basens djupaste strängar som avgör när ljudet komprimeras. Och skulle någon tvivla så är ju TC ansvariga för en hel del digitala 3-bandskompressoralgoritmer som har ett särdeles bra rykte om sig i de kräsna studiokretsarna.

Ytterligare finns det dessutom en TubeTone knapp som emulerar en komplett rörförstärkare - inte bara rör på preampdelen men också på förstärkardelen. Det finns alltså alla möjligheter för att "go vintage". Behöver du extra power kan COMBO 450 staplas med upp till ytterligare 2 TC kabinett. Välj mellan RS210, RS212, RS410 eller RS112. Få lätt tillgång till de tre presetknapparna och mutefunktionen med fotpedalen RC4 (extra tillbehör).

Highlights TC Electronic Combo 450
Power: 450 Watt (800+W peak) Balanced ´DI´ output:  Galvanic isolated transformer-balanced (pre/post pre-amp) Tone controls: Low shelf (71Hz - 1.1kHz), Low Mid (100Hz - 1.6kHz), High Mid (200Hz - 3.1kHz), High Shelf (400Hz - 6.3kHz) Headphone output: Speaker filter + Rehearsal stereo output Tuner: Chromatic Presets: 3 x user memories Compression: SpectraCompTM multi-band compression Drive: TubeToneTM full amp simulation Preset level: 12dB range Recording out: AES/EBU 96kHz output (S/PDIF compatible) Rehearsal in: Stereo RCA input, (RCA-mini jack cable included) Remote connection: 7-pin DIN connector incl. power and communication Enclosure: 18mm plywood side panels, 18mm carved hardwood rounded corners Surface treatment: ´Anti-skid´ dual component surface Porting: Rear portingWoofer: Eminence custom 10" Tweeter: Eminence 33mm voicecoil, titanium diaphragm Tweeter adjustment: L-pad (off - 0dB)
185447