Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
Varumärken

Inget varumärken matchade din sökning

Musikinstrument / Gitarr / Gitarrförstärkare / Elgitarr

Det finns en uppsjö av olika elgitarrförstärkare för gitarrer både vad det gäller pris, ljud, storlek och kvalité. De första elgitarrförstärkarna dök upp redan på trettiotalet men sedan dess har en hel del hänt. Man brukar prata om två olika utförande på elgitarrförstärkare, Kombo (eller Combo): gitarrförstärkare och högtalare i ett stycke. Topp + högtalarlåda: elgitarrförstärkare i en enhet och högtalare i en annan enhet.

Det finns transistorförstärkare och rörförstärkare; två olika tekniker som ger helt olika typer av ljud. Många elgitarrister föredrar rörförstärkare för det speciella "varma" ljud som en rörstärkare ger men vad som passar dig bäst avgör du själv med dina egna öron.
Idag finns egentligen en tredje typ också; digital simulering. Det är precis vad det låter som - förstärkaren ser ut som en vanlig kombo exempelvis men hur det låter är en digital simulering skapad av en processor. Vi har elgitarrförstärkare av alla typer och prisklasser och marknadens bästa utbud av olika märken som t ex, Fender, Engl, Yamaha, Ibanez, Line 6, Bogner, Marchall, Orange mm.