Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
varumärken

Inget varumärken matchade din sökning
  • RC320M-BBT i gruppen Musikinstrument / Gitarr / Elgitarr hos Order Music (251226)
Ibanez 251226 RC320M-BBT
Produktbeskrivning
Ibanez goes traditional. Roadcore är en serie gitarrer som Ibanez tagit fram med sikte på de gitarrister som gillar gitarrer med en mer traditionell look och spelkänsla än vad Ibanez normalt förknippas med. Formen är en klassisk, lite retro doftande, double cutaway design som har bindings både kring fram och baksida. Kroppen är byggd av lätta och resonanta mahogny bitar. Halsfästet är traditionell klack med stålplatta och fyra bultar utan någon modern avfasning för bästa överföring mellan kropp och hals för maximal ton och sustain.

Halsen är tjockare än vad Ibanez normalt gör och har en rund, C formad, halsprofil med en klar vintage känsla över sig. RC halsen är en 1 bitars lönnkonstruktion. Medium bandstavar på den lite rundare lönn greppbrädan förstärker samma känsla. Skalan är 25.5 och en 240mmR radius.Mickarna är specialdesignande för Roadcore och heter Core-Tone, två mediumheta Alnico 5 humbuckers med en lite varmare karaktär. Detta utan att de förlorar sin förmåga att skära igenom och höras hur tjock ljudbilden än blir. Perfekta allround mickar.

Tight-Tune stallet kombinerat med string true body konstruktionen ger optimal överföring av stängvibrationer ner i kroppen samtidigt som det ger perfekta förutsättningar för att slippa att gitarren stämmer ur sig. Det låter bra och håller stämningen perfekt.

Sammantaget är det en gitarr som känns bra att spela på nästan vilken gitarrmodell man än är van vid sen tidigare. Den låter bra, spelar bra och passar både ljud och utseendemässigt in i många olika musiksammanhang. Den är alltså inte bunden till att vara en gitarr för någon specifikt stil av musik utan mer att bara vara en gitarr. Ta med den till vad som helst och den kommer att göra det jobb du förväntar dig, den följer snällt med åt vilket håll du än drar.

Fret: Medium
Fretboard: Maple w/Black dot inlay
Neck: RC Maple
Body: Mahogany
Bridge: Tight-Tune bridge
Neck Pickup: Core-Tone H
Bridge Pickup: Core-Tone H
Hardware: Chrome
4275 kr
Antal:
Finns i webblager
Lägg i kundvagn