Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
varumärken

Inget varumärken matchade din sökning
  • RC330T-BBS i gruppen Musikinstrument / Gitarr / Elgitarr hos Order Music (254803)
Ibanez 254803 RC330T-BBS
Produktbeskrivning
RC330T-BBS Blackberry Sunburst RoadcoreIbanez goes traditional.Roadcore är en helt ny serie gitarrer som Ibanez tagit fram med sikte på de gitarrister som gillar gitarrer med en mer traditionell look och spelkänsla än vad Ibanez normalt förknippas med.Fromen är en klassisk, lite retro doftande, double cutaway design som har bindings både kring fram och baksida. Kroppen är byggd av lätta och resonanta mahogny bitar.Halsfästet är traditionell klack med stålplatta och fyra bultar utan någon modern avfasning för bästa överföring mellan kropp och hals för maximal ton och sustain.Mickar:
Core Tone S med dummy coil hum-canceling system Mickar av traditionellt singelcoil som är åt det lite svagare, öppnare hållet, helt enkelt så som man vill att singlecoils skall låta. Kopplade på en 5-vägs standardswitch så att man kommer åt de micklägen man förväntar. Vad man däremot inte förväntar sig p en gitarr i denna prisgrupp är det hum-canceling system som gitarren utrustats med. Mellan mickarna sitter dummy coils, spolar utan megneter, som gör att singlecoilmickarna blir helt tysta utan att påverka tonen så som stackade humbucker singlecoils gör. Man får all den singlecoil ton man älskar men slipper allt brum och oljud de brukar bjuda på när man som minst önskar det på scen eller i studio är det ofta outhärdligt.Hals:
RC Maple Halsen är tjockare än vad Ibanez normalt gör och har en rund, C formad, halsprofil med en klar vintage känsla över sig. RC halsen är en 1 bitars lönnkonstruktion. Medium bandstavar på den lite rundare rosewood greppbrädan förstärker samma känsla. Skalan är 25.5 och en 240mmR radius.Kropp:
Basswood Lind.Kroppen är gjord i Basswood Lind vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.Sammantaget är det en gitarr som känns bra att spela på nästan vilken gitarrmodell man än är van vid sen tidigare. Den låter bra, spelar bra och passar både ljud och utseendemässigt in i många olika musiksammanhang. Den är alltså inte bunden till att vara en gitarr för någon specifikt stil av musik utan mer att bara vara en gitarr. Ta med den till vad som helst och den kommer att göra det jobb du förväntar dig, den följer snällt med åt vilket håll du än drar. Specs:
- RC Maple neck- Basswood body- Medium frets- Rosewood fretboard w/White dot inlay- Std. tremolo bridge- Chrome hardware- Core Tone S pickupsHalsen.Skala:
648mm/25.5 Bredd vid sadeln:
42mm Bredd vid sista band:
56mm Tjocklek vid 1 band:
20.5mm Radius:
240mmR
4275 kr
Antal:
Finns i webblager
Lägg i kundvagn