Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
Varumärken

Inget varumärken matchade din sökning
  • Studio-Capture UA 1610 i gruppen Musikinstrument / Studio / Ljudkort hos Order Music (234161)
Roland 234161 Studio-Capture UA 1610
Produktbeskrivning
Med nya STUDIO-CAPTURE höjer Roland återigen standarden för datorbaserad inspelning. Det senaste tillägget i den hyllade CAPTURE-familjen kan som första kompakta audiointerface skryta med hela 12 stycken mikrofonpreamps av premiumklass. Då det totalt finns 16 ljudingångar, 10 utgångar och MIDI in/ut erbjuds massiva inkopplingsmöjligheter, tillräckliga för proffsnivå-uppsättningar, allt i en enda, smidig enhet som enkelt ryms i en väska. Andra förstklassiga funktioner inkluderar 24-bit/192 kHz ljudkvalitet, omfattande frontpanelmätare, monitor-utgångar på XLR med dedikerad volymkontroll, dubbla hörlursjack och superstabila drivrutiner med VS Streaming-teknologi och mycket, mycket mer. Slitstark, portabel och redo för storskaliga inspelningsprojekt, både i studion och på vägen har STUDIO-CAPTURE både huvud och axlar över alla konkurrerande USB-ljudkort på marknaden.

Genom att kombinera prestanda i proffsklass, rikliga inkopplingsmöjligheter och en mångsidig portabel design är STUDIO-CAPTURE en kraftfull lösning för dagens musiker, producenter, låtskrivare och inspelningstekniker. Den levererar kvalitet jämförbar med dedikerade rackenheter med större prislapp, allt i en kompakt enhet som kan tas med överallt och är lika passande för att användas i mobil produktion, ställas på skrivbordet i hemstudion eller monteras i ett rack i den kommersiella studion med hjälp av de medföljande rackvinklarna. De 16 ljudingångarna, 12 mikronfonpreamparna och flexibla monitormixarna låter dig spela in de flesta band utan att addera någon ytterligare hårdvara eller varför inte låta flera syntar eller andra enheter vara samtidigt inkopplade i ett stort kompositionssammanghang? För att kunna tackla de riktigt stora projekten kan man expandera till 32 ingångar med 24 mikrofonpreamps genom att helt enkelt addera en andra STUDIO-CAPTURE.

12 mikrofonpreamps av premiumklass
Bland dess många enastående funktioner återfinns tolv digitalt kontrollerade mikpreamps VS PREAMPS byggda med de bästa av komponenter för exeptionellt låg brusnivå, hög "headroom" och transparant ljudkvalitet. Lika många XLR/TRS-kombojack finns för inkoppling av instrument eller mikrofoner varav fyra är bekvämt placerade på framsidan. Varje kanal har individuell phantom-matning, lågpassfilter, fasvändning och digital kompressor åtkomliga via den inkluderade mjukvarukontrollpanelen.

Generösa och flexibla inkopplingsmöjligheter
STUDIO-CAPTURE är utrustad med totalt 16 ingångskanaler och 10 utgångskanaler. Tack vare de mångsidiga, utrymmesbesparande kombojacken kan vardera av de 12 mikrofoningångarna alternera som balanserade/obalanserade linjeingångar för 1/4" telekontakt medan ingång 13-16 sina egna dedikerade teleingångar TRS. Ingång 1 och 2 kan kopplas om till högimpedansingångar för att direkt kunna ansluta elgitarr eller elbas medan ingång 15/16 kan kopplas om till den digitala ingången. Åtta analoga utgångar finns på TRS-jack medan det första stereoparet dubbleras på XLR-utgångar. Ytterligare två utgångar 9/10 är tillgängliga via digitalutgångarna. STUDIO-CAPTURE har också MIDI in/ut med Rolands egna FPT-teknologi för överlägsen stabilitet och prestanda.

Högpresterande VS STREAMING-teknologi
STUDIO-CAPTURE erbjuder högupplöst 24-bitars inspelning i samplingsfrekvenser upp till 192 kHz med otroligt stabil och branschledande USB-prestanda med mycket låg latency genom Rolands egenutvecklade VS STREAMING-teknologi. Alla nuvarande Mac och PC-plattformar stöds genom ASIO 2.0/WDM- Windows och Core Audio-drivrutiner Mac. Tack var VS STREAMING-teknologin kan du också expandera ditt system genom att använda två STUDIO-CAPTUREs på samma USB-buss utan att kompromissa med stabilitet eller ljudkvalitet.

AUTO-SENS: Perfekta nivåer med en knapptryckning
Unika för Rolands CAPTURE-familj är den innovativa funktionen AUTO-SENS som gör det snabbt och enkelt att ställa in perfekta ingångsnivåer varje gång. Tryck in den dedikerade frontpanel-knappen, spela på dina inkopplade instrument eller mikrofoner och STUDIO-CAPTURE ställer automatiskt in de rätta nivåerna för varje ingång på några sekunder. Funktionen är användbar för både proffs och amatörer och är en genväg till en snabb, felsäker inspelning av ett uppmickat trumset eller ett helt band.

Omfattande medhörning och mätning
Ljusstarka, responsiva LED-staplar hjälper dig hålla koll på alla in- och utgångsnivåer, inklusive MONITOR OUT medan intuitiva kontroller gör det enkelt att navigera i den inbyggda displayen. MONITOR OUT-sektionen har en egen ratt för att kontrollera volymen plus en DIRECT MONITOR-ratt för att lyssna på valda ingångskanaler utan någonsomhelst fördröjning. Två hörlursutgångar med varsin volymratt låter musiker och tekniker få sin egen medhörning utan ytterligare hårdvara.

Flexibel medhörning med effekter
Bortom traditionella ljudgränssnitt, erbjuder STUDIO-CAPTURE fyra helt separata direktmixar för fördröjningsfri lyssning som styrs via den medföljande mjukvaran. Driven av STUDIO-CAPTUREs egen DSP kan varje mix kopplas till valfri utgång, perfekt för att kunna skicka separata mixar till hörlurar, högtalare eller annan inspelningsutrustning. Att mix-konifgurationer kan sparas för att återanvändas vid ett senare tillfälle gör det snabbt att ställa in för olika situationer. Ett högkvalitativt reverb finns inbyggt för att framförandet spelas skall kunna spelas in torrt medan artisten ändå får den rätta känslan i sin lyssning.

•Högpresterande USB 2.0 audio interface för produktion i studio och mobilt
•16 ljudingångar och 10 utgångar, inklusive 12 mikrofonpreamps av premiumklass VS PREAMP
•VS STREAMING levererar ultrastabil prestande med låg latency för Windows och OS X
•AUTO-SENS ställer automatiskt in ingångsnivån på alla preamps
•Individuell mätning av in- och utgångsvolym samt dedikerade kanalknappar
•Fyra oberoende, mjukvarukontrollerade monitormixar
•Monitorutgång med XLR-kontakt, direct monitor och dubbla hörlursjack med egna nivåreglage
•Coaxial digital in/ut, MIDI in/ut med FPT
•Expandera antalet in- och utgångar genom att använda två STUDIO-CAPTURE tillsammans, båda kontrollerade av en enda drivrutin
•2HE racköron medföljer
•Högsta klass för modern ljudproduktion
8045 kr
Antal:
Finns i webblager
Lägg i kundvagn