Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
varumärken

Inget varumärken matchade din sökning

Gibson

Kanske det mest bekväma axelbandet du kommer att använda! Gibson har lyckats ta fram ett axelband som är lika skönt att ha på sig som det är läckert.
217464
- Topp: Lönn
- Kropp: Mahogny
- "9-hole Weight relief"
- Hals: Mahogny
- Halsprofil: Slim Taper
- Halsbredd: Traditional
- Greppbräda: Rosewood
- Band: 22 polerade
- Mensur: 24.75"
- Översadel: TekToid
- Stall: Tune-O-Matic med StopBar
- Stämskruvar: Traditional
- Hardware: Krom
- Pickups: 490R and 490T Humbuckers
- Kontroller: 2 x volym, 2 x ton, 3-vägs switch
- Inkl. gigbag

Gibson USA
I Gibson USA-fabriken i Nashville, Tennessee, produceras Gibsons elektriska solid body-gitarrer. Den startades 1974 med produktionen av alla Les Paul-modeller, och senare blev alla solid body-produktioner och själva huvudkontoret för Gibson flyttat till Nashville. Här arbetar dedikerade hantverkare som för Gibsons långa och anrika gitarrtradition vidare än idag.
286894
Det perfekta lilla kitet för att hålla din gitarr i topptrim. Innehåller polermedel, greppbrädesrengörare,polish för mekanik, specialborste för metall delar och en rengöringsduk. Kostar inte mer än ett par set strängar. Vad väntar du på
119352
• Kropp: Maple • Hals: Maple • Greppbräda: Baked Maple, 34” Scale, 20 Frets, Dot Inlays • Mekanik: Chrome 3-Point Bridge/Grover Shamrock Tuners • Mikar: Tre G3 Single Coil • Case: Bass Gig Bag • Finish: Satin Ebony, Satin Honeyburst
230114
Sätt på en något kraftigare Alnico magnet i en speciallindad spolkombination, och du har 498T. Med sin högre utsignal och dominans i det låga mellanregistret blir 498T den perfekta hårdrockspickupen.
119258
En sann legend ibland akustiska instrument. Gibson Hummingbird Pro introducerades 1960 som Gibsons tidigaste Square-shoulder dreadnought-gitarr. Superb för alla spelstilar. Gibson Hummingbird blev snabbt en ikonisk akustisk modell och en favorit bland legender som Gram Parsons och Keith Richards. Hummingbird är en av Gibson Acoustics mest framstående modeller.
- Lock: Solid Sitka gran
- Sidor och botten: Solid mahogny
- 1930s Gibson X-bracing pattern
- Greppbräda: Rosewood m. inlägg av pärlemor
- Stall: Rosewood
- 25-1/2" scale
- Hals: Vintage Gibson 1960s thin line
- Band: 21
- Binding: Vit
- Plektrumskydd: Tortoise
- Finish: Vintage Sunburst (nitrocellulose)
- Stämmekanik: Grovers
- Elektronik: Fishman Prefix Plus-T
- Inkl. hardcase

Genom att Gibson har studerat sin rika gitarr-byggnadshistoria och banbrytande avancerade teknik har 2016 års lineup framkommit. Produktförbättringar med fokus på spelbarhet, ljud och prestanda av de mest ikoniska instrument samt innovativa lösningar som för Gibson in i framtiden. Gibson Acoustic är fast beslutna om att fortsätta bära arvet vidare med hjälp av våra skickliga hantverkare i Bozeman, Montana. Varje gitarr representerar Gibsons hundraåriga tradition av att bygga utsökta kvalitetsinstrument med högt ställda krav på innovation och hantverk.
269909
En modern version av den klassiska humbuckern. 490T är speciellt avsedd för stallpositions- montage. En perfekt allround mik för allt från rena rhythmsounds till superdistade fläsksolon. Karaktären är mycket lik den som finns i 57 Classic och kan med fördel kopplas i ett antal olika modes tack vare sin 4-ledade anslutningskabel.
119254
Begränsat antal, endast 1200 tillverkade worldwide.
246961
Sitt ner och spela med stil!
217534
• Kropp : Mahogany/"Traditional" weight relief • Topp : Carved maple • Hals : Maple, 50&39;s Rounded Profile • Greppbräda : Rosewood, Trapezoid Inlays • Mekanik : Chrome Tune-O-Matic, Black Button Tuners • Mickar : 490R/498T med svarta kåpor
233291
En modern version av den klassiska humbuckern. 490R är speciellt avsedd för halspositions- montage. Ger en pefekt mix av rik och fyllig bas med ökad klarhet i diskanten.Kalibrerad för att matcha en 490T i stallposition. Utrustad med 4-ledad kabel för att möjliggöra splitfunktioner m m.
119344
Lindad för en utnivå motsvarande Gibsons 57 Classic och ger en något hetare utsignal än Burstbucker 1. Passar utmärkt i stall position med en Burstbucker 1 i halsläge.
119368
Gibson High Performance-modeller är häftiga moderna uppgraderingar med rötterna i traditionell Gibson-design. Dessa gitarrer är konstruerade för att höja tröskeln för prestanda ännu ett snäpp. Gitarrerna har spännande egenskaper som Gibsons banbrytande nya Fast-Acces Neck Heel, ett element som ger snabb och bekväm tillgång till de högre banden. HP är också utrustad med G-FORCE-stämsystem som automatiskt stämmer gitarren och lagrar alternativa stämningar, Soloist-hals och en översadel av titan kallad Zero-Fret Adjustable Nut.

Les Paul Studio HP 2017 är en arbetshäst som är avsedd för att vara en allsidig professionell bruksgitarr där fokus ligger på maximal känsla istället för kosmetiska detaljer. Detta gör att gitarren kan hålla ett rimligare pris- och att den blir ett väldigt bra alternativ för många. 2017 tar Gibson LP Studio-konceptet till en ny nivå med denna HP-modellen, som presenteras som ett studio- och scenmonster som fixar alla möjliga situationer.

- Topp: Flammig lönntopp
- Kropp: Mahogny
- Ultra-Modern weight relief
- Hals: Mahogny
- Halsprofil: Slim Taper
- Halsbredd: 1.745" (Soloist)
- Halsfäste: Fast-Access
- Greppbräda: Rosewood med Compound Radius
- Band: 22, polerade
- Mensur: 24.75"
- Översadel: Zero-Fret Adjustable Nut
- Stall: Tune-O-Matic med StopBar tailpiece av aluminium och titan
- Stämskruvar: G-FORCE - uppgraderade
- Hardware: Krom
- Pickups: 1 x Gibson 490R (H) och 1 x 498T+ (B)
- Kontroller: 2 x volym, 2 x ton, 3-vägs switch, 4 x Push-pull (coil-tap, pure bypass, phase) och 5-vägs DIP Switch (Tap/Split av bägge pickups, Treble Bleed Control, Transient Suppression)
- Inkl. High Performance-case i aluminium, premium läderband

Det är Gibson USA-fabriken i Nashville, Tennessee, som producerar Gibsons elektriska solid body-gitarrer. Den startades 1974 med produktionen av alla Les Paul-modeller, och senare blev alla solid body-produktioner och själva huvudkontoret för Gibson flyttat till Nashville. Här arbetar dedikerade hantverkare som för Gibsons långa och anrika gitarrtradition vidare än idag.
286879
Detta är "The King of the Flat Tops", en legend som levererar ett enormt, rikt ljud med djup bas och kristallklar diskant. Sedan lanseringen 1937 har denna gitarr vunnit folks hjärtan inom folk, blues och country - och hos de stora: här kan man nämna storheter som Elvis Presley, The Rolling Stones och Emmylou Harris.

Denna 2017 Vintage-modell byggs med sikte på vintageljud och utseende. För att skapa denna effekt och känsla har gitarren ett värmebehandlat lock, traditionell limning med "hot hide glue" för ökad resonans i kroppen, bindningar med antik finish, VOS-lackering och Gold Gotoh Relic-stämskruvar.

- Lock: 2-lagers massivt AAA lock av sitkagran med bindningar
- Botten: 2-lagers flammig lönn med bindningar
- Hals: 2-lagers lönn
- Halsprofil: Round
- Truss Rod: Single-Action
- Tjocklek vid band 1: 2,075 cm
- Halsfeste: Compound Dovetail m. hot hide glue
- Översadel: Ben med 4,38 cm bredd
- Greppbräda: Rosewood
- Radius: 12" (30,48 cm)
- Band: 20
- Inlägg: SJ-200 Crowns i pärlemor
- Stämskruvar: Gold Gotog 15:01
- Stall: SJ-200 Mustache av rosewood m. bensadel
- Inkl. Brown Hard Shell-case och Gibson Acoustic Owner´s Manual

Gibson Acoustic
Traditionellt gitarrhantverk finns fortfarande att hitta för den skeptiske till "löpande bandet"-tillverkning i kinesiska gigantfabriker - närmare bestämt i den amerikanske fjellheimen i Bozeman, Montana. Här producerar fabriken, som öppnade 1989, samtliga av Gibsons akustiska gitarrer och mandoliner. Det är Gibson som gav liv till legender som J-45, SJ-200 och Hummingbird, och själv hävdar Gibson att dagens gitarrer som byggs i Bozeman är de bästa akustiska Gibson-modellerna på hela 50-60 år. Hantverkarna och gitarrbyggarna i Bozeman, Montana är traditionsbärare som tar ansvaret på allvar och som har stolthet knytet till både kvalitet och själva Gibson-namnet. Orville Gibsons verkstad i Kalamazoo på 1890-talet, achtop-gitarrens födelsestad, kan verka avlägsen i vår tid, men du kan känna dig trygg med att fabriken drivs vidare i hjärtat av Rocky Mountains.
284976
Gibson Instrumentkabel i syrefri premiumkvalitet. 24 K guldpläterade nickelkontakter, ergonomiskt utformade med trähölje (valnöt), aluminiumhölje. "Silent plug förhindrar smällar och oljud när du kopplar in och ur din gitarr i förstärkaren. 25 fot/7,62 m
258239
Dirty Fingers är den ultimata rock miken, med en otrolig output eller som Gibson själva beskriver den The critical union beteen poer and dirt.
119379
Gibson High Performance-modeller är häftiga moderna uppgraderingar med rötterna i traditionell Gibson-design. Dessa gitarrer är konstruerade för att höja tröskeln för prestanda ännu ett snäpp. Gitarrerna har spännande egenskaper som Gibsons banbrytande nya Fast-Acces Neck Heel, ett element som ger snabb och bekväm tillgång till de högre banden. HP är också utrustad med G-FORCE-stämsystem som automatiskt stämmer gitarren och lagrar alternativa stämningar, Soloist-hals och en översadel av titan kallad Zero-Fret Adjustable Nut.

Explorer HP 2017 är en rockmaskin med rå kraft. Gibson vill tillföra de klassiska Explorer-krafterna ännu mer förfining i form av High Performance-specifikationer, med förbättrad komfort och Soloist-hals. Detta är en lättspelad Explorer som tack vare HP-specifikationer är helt optimal för lead-gitarrister inom olika rockgenrer.

- Kropp: Mahogny
- Hals: Mahogny
- Halsprofil: Explorer Slim Taper
- Halsbredd 1.745" (Soloist)
- Halsfäste: Fast-Acces
- Greppbräda: Rosewood med Dot-inlägg av pärlemor
- Band: 22
- Mensur: 24.75"
- Översadel: Zero-Fret Adjustable Nut
- Stall: Tone-O-Matic med StopBar tailpiece av aluminium och titan
- Stämskruvar: G-FORCE - uppgraderat
- Hardware: Krom
- Pickups: 1 x 496R (H) och 1 x 500T (B)
- Kontroller: 2 x volym, 1 x tone, 3-vägs switch
- Inkl. Gibson Hard Shell-case

Det är Gibson USA-fabriken i Nashville, Tennessee, som producerar Gibsons elektriska solid body-gitarrer. Den startades 1974 med produktionen av alla Les Paul-modeller, och senare blev alla solid body-produktioner och själva huvudkontoret för Gibson flyttat till Nashville. Här arbetar dedikerade hantverkare som för Gibsons långa och anrika gitarrtradition vidare än idag.
286834
Sammy Hagars scorching vocals and Gibson-fueled riffs have been the driving force for more than 60 million record sales, and the Red Rocker continues to explore new creative heights with his supergroup Chickenfoot, with drummer Chad Smith, bassist Michael Anthony and lead guitarist Joe Satriani. To stamp this stars inimitable style on a guitar that is just right for this heavy-rocking, hard-driving new project, Gibson USA introduces the Sammy Hagar Explorer. Crafted in the image of the original Explorer of 1958a guitar that was blindingly ahead of its time back in the dayand graced with an original blend of Sammys Red Rocker and Chickenfoot styling, the Sammy Hagar Explorer is an eye-catching axe from every angle, and equipped for everything from searing to sublime tonal adventures, too. Like every great electric guitar from Gibson USA, the Sammy Hagar Explorer begins with a foundation of supreme tonewoods. The body is crafted from solid mahogany and dressed with a cream bindingan elegant touch for an Explorer. It is dressed in Gibsons unique Red Rocker finish in hand-sprayed high-gloss nitrocellulose lacquer, and adorned with a secret ghost image of the Chickenfoot logo randomly placed on the back, an emblem that can only be seen when viewed from a particular angle in the right light. A quarter-sawn mahogany neck is glued-in in traditional Explorer style for supreme upper-fret access, and carved to a slim, fast profile that measures .800 at the first fret and .850 at the 12th. The rosewood fingerboard is also bound in cream, and the classic drooped six-in-line Explorer headstock carries a truss-rod cover with Red Rocker R. To power it all right over the top, Gibson USA has loaded the Sammy Hagar Explorer with a pair of its finest pickups. The zebra-coil 57 Classic in the neck position carries a smooth Alnico II magnet and is wound to the specs of a vintage PAF pickup, for creamy, rich tones with plenty of articulation and bite. A zebra-coil Burst Bucker 3 in the bridge position carries a few more turns of wire to emulate the tone of a PAF at the hotter end of the vintage spectrum, and is made with an unpolished Alnico II magnet like the originals, all of which yields plenty of grind and sting when pushed through a cranked amp. Anchored by the classic pairing of Tune-o-matic bridge and stopbar tailpiece at one end and a set of Mini-Grovers at the other, the Sammy Hagar Explorer exudes ringing resonance and sustain, and takes you from subtle ballad to screaming rocker with ease.
219020
Gibson High Performance-modeller är häftiga moderna uppgraderingar med rötterna i traditionell Gibson-design. Dessa gitarrer är konstruerade för att höja tröskeln för prestanda ännu ett snäpp. Gitarrerna har spännande egenskaper som Gibsons banbrytande nya Fast-Acces Neck Heel, ett element som ger snabb och bekväm tillgång till de högre banden. HP är också utrustad med G-FORCE-stämsystem som automatiskt stämmer gitarren och lagrar alternativa stämningar, Soloist-hals och en översadel av titan kallad Zero-Fret Adjustable Nut.

Les Paul Standard HP 2017 är själva flaggskeppet inom High Performance-serien, och är den häftigaste och mest lyxiga Les Paul'en Gibson någonsin har producerat.


- Topp: Flammig AAAA lönntopp
- Kropp: Mahogny
- Ultra-Modern weight relief
- Bindningar: Cream
- Hals: Mahogny
- Halsprofil: Assymmetrical Slim Taper
- Halsbredd: 1.745" (Soloist)
- Halsfäste: Fast-Access
- Greppbräda: Rosewood med Compound Radius
- Band: 22, polerade
- Mensur: 24.75"
- Översadel: Zero-Fret Adjustable Nut
- Stall: Tune-O-Matic med StopBar tailpiece av aluminium och titan
- Stämskruvar: G-FORCE - uppgraderade
- Hardware: Krom
- Pickups: 1 x Burstbucker Pro+ (H) och 1 x Burstbucker Pro (B)
- Kontroller: 2 x volym, 2 x ton, 3-vägs switch, 4 x Push-pull (coil-tap, pure bypass, phase) och 5-vägs DIP Switch (Tap/Split av bägge pickups, Treble Bleed Control, Transient Suppression)
- Inkl. High Performance-case i aluminium, premium läderband

Det är Gibson USA-fabriken i Nashville, Tennessee, som producerar Gibsons elektriska solid body-gitarrer. Den startades 1974 med produktionen av alla Les Paul-modeller, och senare blev alla solid body-produktioner och själva huvudkontoret för Gibson flyttat till Nashville. Här arbetar dedikerade hantverkare som för Gibsons långa och anrika gitarrtradition vidare än idag.
286872
Pickupkåpa neck, Krom
119307
Sargring för pickup 38, Svart
119318
Passar både i hals och stallposition. 57 Classic är en exakt replika av den legendariska PAF modellen. Här får du samma mjuka topp och feta botten som i de mickar som tillverkades på 50-talet. Det här är den enda autentiskt klassiska återtillverkning som existerar.
119261
Lindad för en utnivå motsvarande Gibsons 57 Classic och ger en något hetare utsignal än Burstbucker 1. Passar utmärkt i stall position med en Burstbucker 1 i halsläge.
119367
In his successful segue from drummer with legendary Nirvana to guitarist, singer and songwriter with Foo Fighters, Dave Grohl has eternally secured his reputation as one of the most influential alternative rockers of our time. Dave's choice of electric guitarsurprising to some, a traditionally inspired semi-acoustic-further emphasizes his individuality, and declares his dedication to tone, style, and classic Gibson quality. To celebrate Dave's achievements, Gibson Memphis introduces the Dave Grohl ES-335, a guitar made in the tradition of the great thinline vintage semi-acoustics, with Dave's signature apparent from every angle in its distinctive looks, sound and feel.

Built to the specs of a great vintage ES-335, the Dave Grohl signature model also exhibits visual characteristics of the Trini Lopez model of the '60s, a guitar that Dave has played on several Foo Fighter tours and recordings. The foundation follows the familiar laminated maple top and back, with a solid maple core with cedar rim liners, with characteristic diamond f-holes in the guitar's top like the Trini model that inspired it. The mahogany neck is glued in with a historic large mortise-and-tenon joint, and has a hand-selected dark, one-piece rosewood fingerboard with acrylic split-diamond inlays and a Corian nut cut to perfection on our PLEK. A superb playing feel is assured by a neck profile with optimum comfort, with stand-out looks from the striking Firebird-style six-a-side headstock. Stellar tone from mean to mellow is assured by a pair of Dave's preferred Burstbucker pickups, a #2 in the neck and a hotter #3 in the bridge, with the classic control assembly and hardware complement.

Finns hos Elmelid Musik i Höör.
261853
ES175 originalet. En av Jazzhistoriens klarast lysnade stjärnor. Sedan den först började tillverkas 1949 har ES175 varit det självklara valet för världens jazzgitarrister. Specifikationer: - Kropp: Laminerad Lönn - Hals: Solid Mahogny - Greppbräda: Rosewood - Mekanik: Nickel - Elektronik: 2st Gibson 57 Classic Humbuckers - 3-läges pickupväljare - Inkl. original hardcase
119094
Firebird, designad av den legendariska bildesignern Ray Dietrich, var vid lanseringen 1963 ett radikalt brott mot den tidigare föreställningen om gitarrdesign, och gitarrister som Eric Clapton, Johnny Winter och Phil Manzanera har producerat nyskapande musik med Firebirds kombination av orginellt utseende och ljud.

- Kropp: Mahogny
- Hals: Mahogny
- Halsprofil: Slim Taper
- Halsbredd: 1.695"
- Halsfäste: Traditional
- Greppbräda: Rosewood med Dot-inlägg av pärlemor
- Band: 22, polerade
- Mensur: 24.75"
- Översadel: Tektoid
- Stall: Tune-O-Matic med StopBar tailpiece av aluminium och stål
- Stämskruvar: Mini Grover
- Hardware: krom
- Pickups: 1 x 495R (H) och 1 x 496T (B)
- Kontroller: 2 x volym, 2 x ton, 3-vägs switch
- Inkl. fodrad gigbag

Det är Gibson USA-fabriken i Nashville, Tennessee, som producerar Gibsons elektriska solid body-gitarrer. Den startades 1974 med produktionen av alla Les Paul-modeller, och senare blev alla solid body-produktioner och själva huvudkontoret för Gibson flyttat till Nashville. Här arbetar dedikerade hantverkare som för Gibsons långa och anrika gitarrtradition vidare än idag.
286842

SilverburstFinish
Solid Mahogany body
Nitrocellulose finish
Top Hat Knobs
25-1/2 scale Mahogany neck
60s SlimTaper neck profile
Baked Maple fingerboard
PLEK-cut Corian nut
Acrylic dot inlays
Coil-tapped Burstbucker 1 and Burstbucker 2 in the neck and bridge
Three-way selector switch
TonePros Kluson tuners with 16:1 tuning ratio
Deluxe gig bag included
221425
• Kropp : Maple
• Topp : AAA Flame Maple, Back: AA Flame Maple
• Hals : Mahogany, 60&39;s Asymmetrical Profile
• Greppbräda : 24-fret Richlite with split block MOP inlays
• Mekanik : Fishman Piezo power bridge Tune-o-Matic, Locking Grover Tuners
• Mikar : 3-57 classic med centermik blend tog-pot, 3-volume pots med Piezo blend.
233418
Knapp till pickup sitch, Vintage Amber
119326
G-700UL Ultra Light 009, 011, 016,024, 032, 042
119252
Ark med flertal snygga klistermärken
222921
Blending the best of Gibson tradition with modern design features, the Nighthawk has been a favorite with a wide range of players ever since its introduction in 1993. The Nighthawk 2011 is sleek, powerful and crafted with the kind of playability that only a Gibson delivers. Whether you play rock, blues, country, jazz, fusion, or a radical new music that has yet to find a name, this is one of the most versatile electrics available. The Nighthawk 2011 from Gibson USA captures all the beloved specs of the breed and freshens them up with some new features, along with an extremely classy Vintage Sunburst finish in genuine nitrocellulose lacquer, which shows off this guitars stunning Grade-AAA quilted maple top like never before. Complemented by gold-plated hardware, gold top-hat control knobs and vintage-style tuners with pearloid keystone buttons, this is possibly the most elegant Nighthawk ever produced. But this beasts beauty runs far more than skin deep. The Nighthawk has been designed from the ground up to provide superb resonance and sustain, the cornerstones of great tone. Its chambered poplar body is light, solid, and rings with overtones, while its Grade-AAA quilted maple top not only looks superb, but also adds bite and clarity to the overall sonic brew. A solid, glued-in maple neck and a scale length of 25 1/2 yield all the chime and twang of longer-scale guitars, while classic Gibson set-neck construction gives all the punch and endless sustain that youd expect from any great double-bucker axe. Through-body stringing coupled with a unique and highly adjustable Nighthawk bridge and a PLEK-cut Corian nut further enhance resonance and sustain, as does a more traditional element of Gibson construction, the back-angled headstock on this one-piece maple neck with fast, slim profile. For firepower, the Nighthawk 2011 Vintage Sunburst packs a pair of Gibsons popular BurstBucker humbuckersloaded in with double-black open coilsa BB1 in the neck position and a slightly hotter BB2 in the bridge. Made with Alnico II magnets and authentic 42-AWG enamel-coated wire, these are some of the most accurate reproductions of vintage PAF humbuckers available today. On the Nighthawk 2011 Vintage Sunburst, however, they are enhanced with independent push-pull switching on the master volume and master tone controls to split the coils of each unit, yielding useful single-coil tones. Use the five-way switch to combine these with the Ceramic 8 blade pickup in the middle position and you can achieve just about any electric guitar tone under the sun from the Nighthawk 2011 Vintage Sunburst.
219944
The Gibson 50th Anniversary Derek Trucks SG Electric Guitar is a 6-String Electric Guitar from Gibsons SG Range, in a cool Heritage Cherry finish.The Gibson 50th Anniversary Derek Trucks SG is constructed using a fine selection of materials to Gibsons high standard; including a mahogany body and neck, topped with north American rosewood and Trapezoid inlays fingerboard. The Gibson SG 50th Anniversary Derek Trucks is finished with the high-quality Gibson components weve come to expect, dual 57 Classics pickups and chrome modified Lyre Tailpiece with ABR bridge.The main features of the Gibson 50th Anniversary Derek Trucks SG Electric Guitar include:
Mahogany body and neck
Trapezoid inlays
22 frets
North American Rosewood fingerboard
Chrome modified Lyre Tailpiece with ABR bridge
Dual 57 Classics pickups
Gibson hardshell case
Heritage Cherry finish
225476
Knapp till pickup sitch, Vit
119325
Dragstångslucka, Les Paul Custom
119333
1  2  3  4  5  Nästa »  |  Visa alla