Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
varumärken

Inget varumärken matchade din sökning

PRS

PRS Archon 50. 2-kanaligt High Gain-monster på 50W (switchbar ner till 25W). Effektloop.
271671
ARCHON HEADPRS har länge varit förstahandsvalet för många metalgitarrister och det är därför lika naturligt och självklart som det är kul att dom nu beslutar sig för att släppa en förstärkare riktad till den tyngre metalskolan.Archon är ett helrörsbygge på 100/50W (switchbart) som är uppbyggd på två kanaler: en ren och en high gain.
- Rena kanalen Här finns extremt mycket headroom och ton som kan beskrivas som både kraftfull och snygg över hela registret. Den är också extremt tacksam när det gäller att ta emot pedaler, något som inte är helt vanligt i denna typ av förstärkare.
- High Gain-kanalen är huserar ett riktigt monster som kan låta lika snyggt som brutalt. Vid lägre gain-nivåer låter den muskulös och vacker på samma gång och vrider du på ytterligare gain ger Archon dig ett high gain-sound som över hela registret låter som en käftsmäll.Oavsett mängden gain så ger Archon ett väldigt transparent ljud med mycket sträng och definition utan fnisslig diskant och luddig mid. Varje kanal har en separat Bright-switch och du har också globala kontroller för Presence och Depth. Till en topp av denna dignitet så krävs det också en 412:a som kan leverera: PRS 412 Stealth Cab.
255226
Mr Navarro (Janes Addiction, Red Hot Chili Peppers) har lirat på PRS-gitarrer i över 20 år. Detta belönas naturligtvis med en egen Signature-modell. I detta fall är det en exakt kopia av vad Dave använder - en Custom med 24-bands greppbräda, Wide-thin hals plus HFS- och Vintage Bass-pickuper. Designmässigt är det de klassiska fåglarna i pärlemor på greppbrädan som gäller och guldpläterad hardware. Dave Navarro Signature-modellen går att få i en enda färg, syndigt vit! Shoppa en idag och chansen är stor att du har en egen signaturmodell om sisådär 20 år!Jet White
125872
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Dragon II BassHalsposition. Originalpickup på Custom 22 och Standard 22.
- "The tone is perfect. Beautiful for solos and rhythm." Nickelkåpa
125749
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274655
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274657
Från Janes Addiction till fotomodeller till tv-stjärna. Dave Navarro är en talangfull mångsysslare och utan hans gitarr hade hans liv förmodligen sett annorlunda ut.
230370
PRS Archon 25. 2-kanalig High Gain-kombo på 25W (switchbar ner till 13W). Effektloop
271673
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274658
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274656
Gitarrerna i SE Custom-serien är baserade på PRS eviga trotjänare Custom 24. Kroppen är precis som originalet gjord i ett stycke mahogny med en flammig lönntop. Halsen har PRS Wide Thin-profil och är utsmyckad med deras klassiska Bird inlays. Mickarna är designade av PRS och är lindade för att efterlikna de amerikanska originalen. Med tremolo.Tobacco Sunburst
235259
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274654
PRS SC245 är självklara valet för dig som vill ha en traditionell Singlecut men som inte vill ha gitarren som alla andra har. Denna gitarr har en solid kropp i mahogny med en flammig topp i lönn som är betsad i färgen Smoked Amber. Halsen som är i mahogny har en skala som är 24,5” lång och banden är som sig bör 22 st till antalet. Greppbrädan är i rosewood och pryds av PRS 25th Anniversary Shadow Bird Inlays, en grymt fräck variant på PRS klassiska Bird Inlays.Detta instrument är hämtat ur PRS 25th Anniversary-kollektion och har därefter fått ett rosewood-fanér på huvudet med Private Stock-örnen inlagd samt binding på halsen. Mickarna är PRS egna 57/08-mickar och är lindande på samma maskin som ursprungligen lindade dom klassiska PAF-mickarna. Detta styrs som sig bör av en 3-lägesswitch och har separata kontroller för ton/volym för varje mick.Obs! Finns hos Andreasson Musik i Göteborg
181771
PRS SE Standard 245 är gitarren för dig som vill ta steget in i PRS-familjen.
271642
PRS Archon 50. 2-kanalig High Gain-kombo på 50W (switchbar ner till 25W). Effektloop
271672
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Dragon II Treble Stallposition. Originalpickup på Custom 22 och Standard 22.
- "Pickup with McCarty like tones and a little more output to cover more styles." Nickelkåpa
125748
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).McCarty Bass NickelHalsposition. Originalpickup på McCarty. Designad av Ted McCarty. Alnico-magneter. Silver/nickelkåpa.
- "Vintage tone. A little hotter than its 1950´s counterpart."
125753
En grym metalmaskin. Genomgående hals, Floyd Rose-stall & EMG-mickar.
236567
En ulv i fårakläder, Zach Myers signaturgitarr är vacker att se på men ryter ifrån duktigt när det vankas metal.
274634
Tim MahoneyTim Mahoney spelar i det Amerikanska bandet 311 och har sedan början på 90-talet varit en trogen PRS-användare. Denna modell är baserad på den PRS Standard Mahogny och som hjälpt Tim att forma sitt och 311´s sound genom åren. Kropp och topp är i ett stycke mahogny, halsen är en PRS Wide Thin och är i lönn med en greppbräda i rosewood. Mickarna är ett set SE HFS & Vintage Bass och styrs av en 3-läges toggle switch. Färgen kallas Baby Blue och gitarren kommer i en kraftig PRS gigbag.Baby Blue
219077
PRS SE Standard 24 är gitarren för dig som vill ta steget in i PRS-familjen.
271641
En ulv i fårakläder, Zach Myers signaturgitarr är vacker att se på men ryter ifrån duktigt när det vankas metal.
255218
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Tremonti Bass NickelHalsposition. Originalpickup på Tremonti. Utvecklad i samarbete med Mark Tremonti i Creed. Alnico-magneter. Nickelkåpa.
- "The perfect compliment to the Tremonti Treble pickup - alnico magnets, clear and full of tone."
125793
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).McCarty Treble NickelStallposition. Originalpickup på McCarty. Designad av Ted McCarty. Alnico-magneter. Silver/nickelkåpa.
- "Silvery vintage tone. Contains a few more turns on the coils to balance it with the neck position."
125752
En klassisk singlecut-gitarr som känns som en gammal kompis redan från första ackordet.
209509
PRS SE Standard 22 är gitarren för dig som vill ta steget in i PRS-familjen.
271637
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Vintage Bass NickelHalsposition. Originalpickup på Custom 24 och Standard 24. Fungerar även bra i spilt-läge. (Saknar karaktärisering från PRS.)
125757
Kabinett byggt i europeisk björk och bestyckat med Celestion Vintage 30-element.4 st Celestion Vintage 30
255227
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274653
En riktig arbetshäst med en silkeslen satin-finish. Vintage Mahogany.
274650
PRS S2 Vela är en vintage-inspirerad gitarr för dig som letar efter den perfekta mixen av kvalitet, komfort och attityd.
271651
PRS har genom åren gjort ett antal 7-strängade gitarrer genom sin Private Stock-avdelning men nu har man äntligen beslutat sig för att börja bygga en serietillverkad gitarr! SE Custom 7-string är baserad på en PRS Custom 24 och har en kropp i mahogny med karvad lönntopp. Halsen är i lönn med greppbräda av rosewood, banden är 24 till antalet och skalan är 25". Stallet är ett string thru body-style , mickarna är ett set mäktiga SE HFS & Vintage Bass. Dessa styr du med en 3-way Blade Switch och du har även en push/pull tonpot så att du kan splitta mickarna och få riktigt snygga single coil-ljud. Levereras med PRS gigbag.
235258
En riktig arbetshäst med en silkeslen satin-finish. Charcoal.
274652
PRS SE Standard 22 är gitarren för dig som vill ta steget in i PRS-familjen.
271638
Tremonti SE CustomTremonti SE Custom är baserad på Mark´s USA-tillverkade signaturgitarr vilken är byggd enligt hans specifika instruktioner och önskemål. Kroppen är i ett stycke mahogny med en bokmatchad lönntopp. Halsen är i lönn med greppbräda i rosewood. Nytt för Custom-modellen är att den är bestyckad med ett PRS-tremolo och att kroppen under stallet är karvad så att du kan svaja uppåt nästan lika mycket som du kan svaja neråt, ett måste för den seriöse shredbombaren! I övrigt så hittar du 2 st PRS Designed humbuckers som styrs av en 3-way switchGray Black
235256
Den ultimata shred och Djent-maskinen. Designad av Mark Holcomb från Periphery tillsammans med PRS. Periphery är med sina komplexa rytmer och snygga melodier ett av dom ledande banden på den progressiva metalscenen. Mark Holcomb har till sin hjälp sina PRS-gitarrer, alla utrustade med sina Seymour Duncan Alpha och Omega signatur-mickar.

Vad vore ett gitarrmärke utan sina gitarrister? PRS har genom åren samarbetat med en rad olika gitarrister som spänner över all världens genrer. SE Signature är en samling olika signaturgitarrer från några av dom mest kända PRS-artisterna. Allt från den bluesdoftande Bernie Marsden-gitarren till den rykande heta semi hollow-modellen tillskriven Zach Myers i bandet Shinedown.
Periphery är med sina komplexa rytmer och snygga melodier ett av dom ledande banden på den progressiva metalscenen. Mark Holcomb har till sin hjälp sina PRS-gitarrer, alla utrustade med sina Seymour Duncan Alpha och Omega signatur-mickar.

"Med min PRS SE signaturmodell lyckades vi fånga all karaktär och spelbarhet från den limiterade USA-tillverkade gitarr vi gjorde 2015 men i ett mycket lägre prisläge. Det är ett väldigt speciellt instrument och är nu uteslutande den gitarr jag använder mig av i studio och på scen." - Mark Holcomb, Periphery

Mark Holcombs SE-modell från PRS är en frisk fläkt i sortimentet med en hel del unika features. 24 band, 25,5" skallängd, en Wide Thin lönnhals i satin finish, greppbräda i ebenholtz med 20" radie. Holcombs signaturmickar från Seymour Duncan ger dig precis rätt mängd output och definition vare sig du spelar komplexa ackord eller snabba solon och dom har en EQ-kurva som som gör att du sitter perfekt i mixen. Elektroniken styrs av en 3-vägs blade switch med push/pull på tonkontrollen så att du kan splitta mickarna och få ut riktigt snygga singlecoil-ljud.

- Kropp i mahogny, quilt maple top
- Hals I lönn, greppbräda i ebenholtz med 20" radie
- 24 band. 25,5" skala. Wide Thin.
- PRS Bird inlays
- Black Chrome hardware
- Seymour Duncan Alpha & Omega Marc Holcomb Signature pickups
- Strängtjocklek 10-52. Drop C tuning
- Holcomb Burst. Satin finish
285482
Paul's GuitarDetta är precis vad det låter som - det är Paul's gitarr. Denna skönhet är en exakt kopia av den egendesignade Private Stock-gitarr som Paul använt sig av i ett antal år. Allt från mickar, träval, färg, halsprofil är det som Paul själv vill ha. Kropp och hals består av noga utvald mahogny, greppbrädan är av Honduras Rosewood. Skalan är 25" och banden är 22 st till antalet. Greppbrädan pryds av Paul's nydesignade "Brush Stroke Birds" och finns enbart på denna modell. Mickarna är 2 st Narrow 408 med separat splitfunktion för varje mick. Vill du ha en unik gitarr som till 100% återspeglar det fantastiska med PRS så är det här en gitarr för dig att kika in."Dirty" Artist Grade Quilt Top, Copper
236239
PRS Custom 24 är urmodellen från PRS och kännetecknar allt det som gjort PRS kända. Kvalitet, ton och spelbarhet när den är som bäst.
181762
En traditionell Singlecut med en fantastisk satin-finish. Charcoal.
274644
Custom 22 sammanfattas bäst med orden Modern Vintage
274640
TremontiSE-varianten av Mark Tremontis Signature-modell är rakt igenom en grym rockgitarr! Kroppen är som sig bör hos en sådan här gitarr en rejäl bit mahogny kantad av en vit binding. Halsen är också den i mahogny och är självklart limmad, allt för ett sustainrikt ljud med bra strängseparation och närhet. SE Tremonti levereras i en rejäl PRS gigbag.Black
125810
TEXAPLEX IIPRS nya förstärkarserie är begreppet "Boutique-förstärkare" personifierat. Paul Reed Smith har själv under sina år i jakten på den fulländade tonen samlat på sig en en diger förstärkarsamling vissa bara kan drömma om. Under denna jakt stötte han på en herre vid namn Doug Sewell som gjort sig känd för sina förstärkare och förstärkarmoddar och Paul Reed Smith blev så begeistrad över hans arbete att han föreslog ett samarbete. Frukten av detta ser vi nu i en serie förstärkare som ställer boutique-världen på sin spets. Texaplex II är baserad på den förstärkare som gjorde Doug Sewell känd i dessa kretsar, karaktären drar åt det brittiska hållet och levererar ett otroligt dynamiskt ljud med tonvis av sustain som sträcker sig från det allra renaste till ett riktigt biffigt och varmt crunch-sound
- 50w
- 6L6 power tubes
- Bright Switch
- Fixed bias
- Dubbla outputjack. Switchbara mellan 4,8 & 16 ohm.
189689
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).HFS Treble Nickel"Hot Fat Scream". Stallposition. Originalpickup på Custom 24 och Standard 24. Fungerar även bra i spilt-läge.
- "A powerful pickup with a balance of aggression, clear highs, strong midrange, and strong bass."
125756
Neal SchonPRS introducerar för första gången en serietillverkad gitarr med Floyd Rose och till sin hjälp har dom tagit gitarrikonen Neal Schon från Journey. NS-14 är i grund och botten en PRS Singlecut Hollowbody men med en lite tunnare kropp och en mer stilistisk design. Kroppen är i mahogny med en flammig lönntopp. Neal har varit med hela vägen ända nere på detaljnivå för att få fram det absolut bästa ur gitarren, bland annat en helt egen halsprofil och infästning i kroppen som låter dig komma längst upp på halsen utan några som helst problem. Halsen är i mahogny med greppbräda i rosewood. Banden är 22 till antalet och skalan är på sedvanligt PRS-manér 25". Mickarna är PRS egna 57/08 och låter som en dröm i denna typ av gitarr. Tänk vintage möter modern och du är farligt nära!Gray Black
236241
1  2  Nästa »  |  Visa alla