Artiklar

Ingen artikel matchade din sökning
Kategorier

Ingen kategori matchade din sökning
varumärken

Inget varumärken matchade din sökning

PRS

513 bör närmast betraktas som ett lexikon av olika gitarrsound. 5 mickar, 13 olika sound.
219080
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Dragon II BassHalsposition. Originalpickup på Custom 22 och Standard 22.
- "The tone is perfect. Beautiful for solos and rhythm." Nickelkåpa
125749
Mr Navarro (Janes Addiction, Red Hot Chili Peppers) har lirat på PRS-gitarrer i över 20 år. Detta belönas naturligtvis med en egen Signature-modell. I detta fall är det en exakt kopia av vad Dave använder - en Custom med 24-bands greppbräda, Wide-thin hals plus HFS- och Vintage Bass-pickuper. Designmässigt är det de klassiska fåglarna i pärlemor på greppbrädan som gäller och guldpläterad hardware. Dave Navarro Signature-modellen går att få i en enda färg, syndigt vit! Shoppa en idag och chansen är stor att du har en egen signaturmodell om sisådär 20 år!Jet White
125872
En klassisk singlecut-gitarr som känns som en gammal kompis redan från första ackordet.
209509
TremontiSE-varianten av Mark Tremontis Signature-modell är rakt igenom en grym rockgitarr! Kroppen är som sig bör hos en sådan här gitarr en rejäl bit mahogny kantad av en vit binding. Halsen är också den i mahogny och är självklart limmad, allt för ett sustainrikt ljud med bra strängseparation och närhet. SE Tremonti levereras i en rejäl PRS gigbag.Black
125810
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).HFS Treble Nickel"Hot Fat Scream". Stallposition. Originalpickup på Custom 24 och Standard 24. Fungerar även bra i spilt-läge.
- "A powerful pickup with a balance of aggression, clear highs, strong midrange, and strong bass."
125756
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Vintage Bass NickelHalsposition. Originalpickup på Custom 24 och Standard 24. Fungerar även bra i spilt-läge. (Saknar karaktärisering från PRS.)
125757
PRS Archon 50. 2-kanaligt High Gain-monster på 50W (switchbar ner till 25W). Effektloop.
271671
En modern ikon när det kommer till vintage-inspirerade gitarrer. Black Gold Wrap Burst.
274662
PRS 408 är en spännande gitarr vars nyskapande micksystem är frukten av många års research av Paul Reed Smith.
271667
Kabinett byggt i europeisk björk och bestyckat med Celestion Vintage 30-element.4 st Celestion Vintage 30
255227
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Dragon II Treble Stallposition. Originalpickup på Custom 22 och Standard 22.
- "Pickup with McCarty like tones and a little more output to cover more styles." Nickelkåpa
125748
P22 Med P22 erbjuder PRS för första gången en solidbody med Piezo, något som tidigare bara varit tillgängligt genom deras Private Stock-avdelning. LR Baggs som tillverkar piezo-systemet har tillsammans med PRS utvecklat en helt ny preamp och elektronik-del som är hela 60% mindre än vanligt men med samma fantastiska akustiska ljud som tidigare. Gitarren består på klassiskt PRS-manér av en kropp i mahogny med en snygg lönntopp. Halsen är i mahogny med en greppbräda av rosewood, banden är 22 till antalet och skalan är som brukligt 25". Mickarna är ett set PRS 53/10. Som vanligt så kan du få gitarren i ett stort antal färger och utföranden, kolla www.prsguitars.com eller med din PRS-handlare för mer info.McCarty Tobacco Burst
225551
Tim MahoneyTim Mahoney spelar i det Amerikanska bandet 311 och har sedan början på 90-talet varit en trogen PRS-användare. Denna modell är baserad på den PRS Standard Mahogny och som hjälpt Tim att forma sitt och 311´s sound genom åren. Kropp och topp är i ett stycke mahogny, halsen är en PRS Wide Thin och är i lönn med en greppbräda i rosewood. Mickarna är ett set SE HFS & Vintage Bass och styrs av en 3-läges toggle switch. Färgen kallas Baby Blue och gitarren kommer i en kraftig PRS gigbag.Baby Blue
219077
PRS 408 är en spännande gitarr vars nyskapande micksystem är frukten av många års research av Paul Reed Smith.
271668
PRS Custom 24 är urmodellen från PRS och kännetecknar allt det som gjort PRS kända. Kvalitet, ton och spelbarhet när den är som bäst.
248971
David GrissomEn av de starkast lysande stjärnorna på country- och blueshimlen har äntligen fått sin signature-modell. Gitarristen i fråga är David Grissom och gitarren heter DGT. David Grissoms signature-gitarr är en variant av PRS McCarty, men med några speciella features. DGT har PRS-tremolo istället för stoptail och låsbara stämskruvar. Halsen är lite smalare än hos en McCarty och gitarren är bestyckad med ett par specialdesignade DGT-humbuckers.Gold Top
125897
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Tremonti Bass NickelHalsposition. Originalpickup på Tremonti. Utvecklad i samarbete med Mark Tremonti i Creed. Alnico-magneter. Nickelkåpa.
- "The perfect compliment to the Tremonti Treble pickup - alnico magnets, clear and full of tone."
125793
En modern ikon när det kommer till vintage-inspirerade gitarrer. McCarty Sunburst.
274661
Custom 24 med Floyd Rose! PRS ger oss äntligen möjligheten att beställa en Custom 24 med Floyd Rose! Utöver just Floyd Rose-stallet så är det ytterligare två saker som skiljer denna modell åt från sin tidigare upplaga: mickarna och halsen.
- Mickarna PRS egna och helt nyutvecklade Metal "\m/-mickar" - tänkta för dig som gillar mycket output och mycket muskler.
- Halsen Denna gång i lönn istället för mahogny för att få en rappare attack och mer distinkt ton.
- Kroppen Som brukligt i ett solitt stycke mahogny med topp av lönn.Custom 24 med Floyd Rose! PRS ger oss äntligen möjligheten att beställa en Custom 24 med Floyd Rose! Utöver just Floyd Rose-stallet så är det ytterligare två saker som skiljer denna modell åt från sin tidigare upplaga: mickarna och halsen.
- Mickarna PRS egna och helt nyutvecklade Metal "\m/-mickar" - tänkta för dig som gillar mycket output och mycket muskler.
- Halsen Denna gång i lönn istället för mahogny för att få en rappare attack och mer distinkt ton.
- Kroppen Som brukligt i ett solitt stycke mahogny med topp av lönn.Pattern Thin neck. Faded Whale Blue
255224
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).McCarty Treble NickelStallposition. Originalpickup på McCarty. Designad av Ted McCarty. Alnico-magneter. Silver/nickelkåpa.
- "Silvery vintage tone. Contains a few more turns on the coils to balance it with the neck position."
125752
SantanaFå artister har betytt så mycket för PRS som Santana. Hans signaturmodell har genom åren genomgått en del förändringar (precis som Santanas frisyr) och i år så erbjuds den klassiska Santana-modellen åter igen. Kroppen är i mahogny med en flammig lönntop, halsen som är mahogny med rosewood-bräda är har 22 band och skalan är som sig bör 24,5". Nytt för denna modell är PRS nya V12-finish samt den nya "Pattern"-halsen som är en variant på Wide Fat.Santana Yellow
209507
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274658
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).McCarty Bass NickelHalsposition. Originalpickup på McCarty. Designad av Ted McCarty. Alnico-magneter. Silver/nickelkåpa.
- "Vintage tone. A little hotter than its 1950´s counterpart."
125753
SC245 är PRS hyllning till dom klassiska kortskaliga singlecut-gitarrerna som kom på 50-talet. 24,5 skala och en ton att dö för.
248981
PRS har genom åren gjort ett antal 7-strängade gitarrer genom sin Private Stock-avdelning men nu har man äntligen beslutat sig för att börja bygga en serietillverkad gitarr! SE Custom 7-string är baserad på en PRS Custom 24 och har en kropp i mahogny med karvad lönntopp. Halsen är i lönn med greppbräda av rosewood, banden är 24 till antalet och skalan är 25". Stallet är ett string thru body-style , mickarna är ett set mäktiga SE HFS & Vintage Bass. Dessa styr du med en 3-way Blade Switch och du har även en push/pull tonpot så att du kan splitta mickarna och få riktigt snygga single coil-ljud. Levereras med PRS gigbag.
235258
Pattern Neck, tremolo. Jade.
248974
Tremonti SE CustomTremonti SE Custom är baserad på Mark´s USA-tillverkade signaturgitarr vilken är byggd enligt hans specifika instruktioner och önskemål. Kroppen är i ett stycke mahogny med en bokmatchad lönntopp. Halsen är i lönn med greppbräda i rosewood. Nytt för Custom-modellen är att den är bestyckad med ett PRS-tremolo och att kroppen under stallet är karvad så att du kan svaja uppåt nästan lika mycket som du kan svaja neråt, ett måste för den seriöse shredbombaren! I övrigt så hittar du 2 st PRS Designed humbuckers som styrs av en 3-way switchGray Black
235256
513 bör närmast betraktas som ett lexikon av olika gitarrsound. 5 mickar, 13 olika sound.
271666
PRS Custom 22 är en riktig arbetshäst som passar både den traditionella och moderna gitarristen.
248969
För varje pickup anges Paul Reed Smiths egen karaktärisering av ljudet. Vid varje bild finns även ett diagram med variablerna Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) och Character (Vintage-Modern).Tremonti Treble NickelStallposition. Originalpickup på Tremonti. Utvecklad i samarbete med Mark Tremonti i Creed. Alnico-magneter.
- "This is the hottest, most aggressive pickup we currently offer. "
125792
Mira betyder underbar på latin. Standard Neck, Moons, Stoptail. Vintage Cherry.
125885
Neal SchonPRS introducerar för första gången en serietillverkad gitarr med Floyd Rose och till sin hjälp har dom tagit gitarrikonen Neal Schon från Journey. NS-14 är i grund och botten en PRS Singlecut Hollowbody men med en lite tunnare kropp och en mer stilistisk design. Kroppen är i mahogny med en flammig lönntopp. Neal har varit med hela vägen ända nere på detaljnivå för att få fram det absolut bästa ur gitarren, bland annat en helt egen halsprofil och infästning i kroppen som låter dig komma längst upp på halsen utan några som helst problem. Halsen är i mahogny med greppbräda i rosewood. Banden är 22 till antalet och skalan är på sedvanligt PRS-manér 25". Mickarna är PRS egna 57/08 och låter som en dröm i denna typ av gitarr. Tänk vintage möter modern och du är farligt nära!Gray Black
236241
PRS P24 är gitarren för dig som söker den klassiska 24-bandade PRS-gitarren men som också vill ha tillgång till den akustiska världen.
271662
Paul's GuitarDetta är precis vad det låter som - det är Paul's gitarr. Denna skönhet är en exakt kopia av den egendesignade Private Stock-gitarr som Paul använt sig av i ett antal år. Allt från mickar, träval, färg, halsprofil är det som Paul själv vill ha. Kropp och hals består av noga utvald mahogny, greppbrädan är av Honduras Rosewood. Skalan är 25" och banden är 22 st till antalet. Greppbrädan pryds av Paul's nydesignade "Brush Stroke Birds" och finns enbart på denna modell. Mickarna är 2 st Narrow 408 med separat splitfunktion för varje mick. Vill du ha en unik gitarr som till 100% återspeglar det fantastiska med PRS så är det här en gitarr för dig att kika in."Dirty" Artist Grade Quilt Top, Copper
236239
En riktig arbetshäst med en silkeslen satin-finish. Vintage Mahogany.
274650
Singlecut Hollowbody IISinglecut Hollowbody II delar många specar med den "vanliga" Hollowbody-modellen. Den största skillnaden är som synes kroppsformen. Här får den en klassiska Singlecut-shape men med alla de fördelar och ljudmöjligheter en PRS Semi Hollow-gitarr ger dig. Lock och bakstycke är i flammig lönn och sidorna är i mahogny. Halsen är i mahogny med greppbräda i rosewood. Banden är 22 till antalet och halsen har PRS Bird Inlays. Ett PRS/LR Baggs Piezo-system kommer som standard.Black Gold
209508
Gitarrerna i SE Custom-serien är baserade på PRS eviga trotjänare Custom 24. Kroppen är precis som originalet gjord i ett stycke mahogny med en flammig lönntop. Halsen har PRS Wide Thin-profil och är utsmyckad med deras klassiska Bird inlays. Mickarna är designade av PRS och är lindade för att efterlikna de amerikanska originalen. Med tremolo.Tobacco Sunburst
235259
Nu finns en PRS SE-gitarr för varje smak. Är du t.ex. Singlecut-fanatiker och går runt och drömmer om en sådan gitarr som håller hög kvalitet borde du kolla in dessa modeller. Kroppen är av en rejäl bit mahogny med flammig lönntopp. Halsen är i mahogny och har en skön greppbräda i rosewood. Nytt är också att du nu kan välja om du istället för stoptail vill ha din Singlecut med tremolo. Kroppen är då aningen tunnare än en sedvanlig Singlecut men det är i övrigt samma fantastiska gitarr. Levereras med en kraftig PRS gigbag.Kropp och hals i Korina. Natural.
178632
Ett kärt återseende CE24 är tillbaka och är bättre än någonsin.
274656
PRS Hollowbody II är den extraordinära gitarren för den extraordinära gitarristen. Ett tonmonster utan dess lika som gör sig lika bra på scen som i studio.
271669
NF3NF3 är döpt efter sin unika mik-konfiguration och består av 3 st PRS Narrowfield-mickar. Dessa mickar använder samma tråd som PRS klassiska 57/08-mickar men är smalare mellan polerna jämfört med en vanlig humbucker. Detta resulterar i ett otroligt biffigt men samtidigt väldigt klart ljud med riktigt grym strängseparation. Kroppen är gjord i Korina - ett träslag som egentligen inte behöver någon närmare beskrivning. Lönnhalsen är skruvad och har PRS nya "Pattern Neck Shape". Precis som hos DC3 så använder sig PRS här av ett nydesignat stall i stål och man har lackat gitarren i deras nya "V12"-finish. Mickarna styrs även här av en femläges-switch och ger dig en unik ljudpallet som med största säkerhet kommer få dig att skratta hela vägen till giget.Black
209505
S2 är en serie gitarrer från PRS där man tagit allt det som gjort PRS kända och paketerat det i ett något enklare format. Alla instrument är byggda i USA på PRS-fabriken i Annapolis och erbjuder samma överlägsna byggkvalitet och spelbarhet som sina dyrare förlagor. Man har gjort små ändringar på instrumenten för att kunna förenkla produktionen och hålla priset nere. Exempelvis är lönntoppen inte lika dramatiskt välvd och viss hardware är något enklare. Du har heller inte riktigt samma möjlighet att skräddarsy din gitarr. Med S2 väljer du bland förutbestämda färger och inlays och sedan är det bara att rocka på.Black
252112
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla