Green Glue

Ljuddämpa ditt liv – här är tips!
Vi lever i en värld där buller och distraktioner finns överallt och många störs och blir trötta av allt oljud. Att ljudisolera inomhus är ofta en väl värd investering – du får ett tystare liv med minskad trötthet och stress som följd.

Det bästa är att du kan ljuddämpa ditt rum med en liten budget. Att använda Green Glues produkter är ett av de enklaste sätten att förbättra din livskvalitet samtidigt som du ökar värdet på din fastighetsinvestering.

Inomhusljud
Hög musik från grannens stereo. Röster som skriker från någon annans hemmabiosystem. En brummande tvättmaskin. Alla har vi ljud i vår inomhusmiljö som vi inte vill ha, men vi glömmer ofta att ta med detta i beräkningarna när vi ska göra om hemma eller på kontoret.

Att renovera kan vara en större utmaning än att bygga nytt, men med Green Glues ljuddämpande lim kan du sätta upp gipsväggar utanpå de befintliga väggarna om luftburet ljud är det största problemet.

Ta med ljuddämpande lösningar i specifikationerna redan i planeringsstadiet av ditt renoveringsprojekt.
Utomhusljud
Du kanske är tyst som en mus, men världen omkring dig är högljudd.Trafiken låter, flygplan svischar förbi eller grannes gräsklippare får dig att hålla för öronen. Många störande ljud ligger på låga frekvenser – den typ som är svårast att ljudisolera.

Även om du inte kan kontrollera ljudet runt dig, kan du göra mycket för att hindra utomhusljuden från att förstöra friden i hemmet eller på kontoret. Fönster och dörrar släpper oftast igenom mer ljud än väggar.

Om budgeten tillåter, investera i tjocka, högpresterande fönsterglas och dörrar.
Ljud som går igenom
Ljudet av fotsteg, stolar som skrapar mot underlaget eller föremål som faller ned på golvet. Alla är exempel på störande ljud som färdas snabbt genom byggnader och luftfickor.

Det bästa är om du kan sätta stopp redan vid ljudkällan, innan ljudet får en chans att färdas någonstans.

Lägg dit en mjuk matta eller tjocka dynor. Inred med plastmattor, glasfiber, skum, kork eller använd Green Glues ljudclips eller ljudavledande lim. 

Ljud kan dessutom komma från angränsande rum via indirekta vägar: golv, luftfickor i taket, rörsystem och så vidare. Om du är musiker eller arbetar med röstinspelningar behöver du troligtvis en extra nivå av ljuddämpning eller vill kanske inreda ”ett rum i rummet”.

Märke
Produktkategorier